TIENHAARAN MYLLYTONTUN JOULUPUURO

1 l täysmaitoa

1/2 tl suolaa

2 dl Tienhaaran Myllyn rikottuja ohraryynejä

nokare voita

Mittaa ainekset uunivuokaan ja kypsennä uunissa n. 1 tunti. Lämpötila 200 astetta. Nautiskele karpalosopan kera.

 

 

MYLLÄRIN RUISRIESKA

3 dl vettä ja 3 dl maitoa

1 hiivapala (50 g)

2 dl Tienhaaran Myllyn ruislestyä

1/2 tl suolaa

8 dl vehnäjauhoja

3 rlk rypsiöljyä

Valmista leipätaikina normaaliin tapaan,  taikinasta tulee 3  leipää, valmiin leivän voi myös pakastaa, se ei murene pakastuksen jälkeen.

 

TERVEELLISTÄ  SYDÄMELLE KAURAPUURO

1 l vettä

2 dl Tienhaaran Myllyn litistettyjä kaurahiutaleita

1/2 tl suolaa

Mittaa ainekset veteen ja kypsennä miedolla lämmöllä  n. 20 min, hämmennä puuroa välillä kattilan pohjaa myöten, valmiissa puurossa maistuu aito tuore kaura, se on terveellistä sydämelle ja alentaa kolestrolia, lisukkeeksi sopii mansikat, mustikat ja vadelmat.